Nu e de jul igen...

Om mindre än en timme är det julafton och det enda jag kan fokusera på är att jag får öppna det stora paketet min mor gett mig.
Jaja, de e kanske en aningens tidigt men jag släpade på det över halva skåne och har väntat sjukt länge på att få öppna det! (haha)
Även om jag den senaste veckan har förklarat innebörden av att INTE berätta för folk vad de ska få i julklapp och vitsen med att vänta tills julafton för min "systerdotter" Bianca, så är jag som vilket annat "barn" som helst som har svårt att ge sig till tåls.
Liksom, vi har en klädd julgran med paket under...vi har julpyssel och Frank Sinatra sjunger julsånger från högtalarna...I just can't wait anymore!

Imorgon bitti ska jag upp tidigt och laga min egna vegetariska julmat som ska tas med till Majorna för det sedvanliga firandet hos "familjen".
Vegansk pepparskinka, vegansk sill och sojakorv + sojakyckling.
(Attans nu blev jag hungrig, igen!)
Kanske blir det utgång senare på julaftonskvällen, ryktas om Jeffreys...annars blir det att vila upp sig inför juldagen, då det sedvanliga härjandet på Vibes är inplanerat.

Tills dess ska jag fundera på vad jag egentligen ska med den här bloggen till.
Jag är inte så stort fan av att blogga, not really. Å andra sidan kan det vara skönt att bara skriva om en massa skit o annat kul som händer...
Vi får väl se...efter julen I guess.
Sååå...God Jul på er alla tokar!

39 min till julafton....

Who Am I To Blame?

Slutskedet av min graviditet.

För att ha roligt en sista gång innan sjukhusvistelse och för att kanske hjälpa till lite på traven så har jag bokat biljett till den (antagligen) första spelningen för år 2008:
Sham 69 & Gatans Lag på Henriksberg 26 januari!

Jag är nämligen beräknad till den 27e, men att sånt stämmer händer typ aldrig.
Vi får väl se...

Sååå, Silverstein ja. Helt underbart. Mina ben värkte och inte fan kunde jag sova ordentligt. Det ringer fortfarande en del i öronen (haha) men de e la för att man är lite gammal nu, hoho.
Sen dess har jag haft en del ont i kroppen. Det hör väl till I guess. Så jag gick till Anemonen och fick gravidmassage. Totalt värt pengarna! Tyvärr ingick inte fotmassage.

Förutom det så har ännu en lammköttshantverkare varit här och satt in helt nya och fina trösklar, eftersom vi inte hade några alls. Ville & Rosa dök upp i stan, jag har fikat och hängt med min barnmorska i vanlig ordning.
Nu börjar vi så smått med förberedelserna och förhoppningsvis ska vi gå igenom profylaxen inom de närmsta 2 veckorna...
Kollade på en lägenhet i gamlestan och mötte vicevärden från helvetet/ingen vet.
Vilken frisk människa jämför sig själv med Gestapo?
En annan historia iaf.

Min käre bror Mathias dök upp i stan och det behövde jag verkligen.
Så det blev fika, tjöt och skvaller + ett grymt långt föredrag om Italien (2,5 timme faktiskt).

Fest i dagarna två (dvs hela helgen) har gjort mig aningen mör, men nog var det roligt att följa vissa personers alla steg från förfestfylla till karatefylla. Folk undrar hur jag orkar, ibland undrar jag det med.
Undrar om man kan få påfyllning av tålmod såhär i slutet? För att förbereda sig inför kommande påfrestningar? (haha)
Frej, underbara människa, fixade in mig och honom före alla andra när vi kom till NEF i fredags...genom att använda min graviditet som en anledning till att inte orka köa. Det funkade hur bra som helst. hehe.
Julfesten hos Berntsson & Maria igår var en höjdare och mycket trevligt, även om det kom mindre folk än planerat.

Imorse dök min far upp, tidigare än sagt men totalt väntat. Julgran och hela kittet.
Min far är guld.
Så det blev julmys, syrran & hennes kille + Spattis & nanny kom över och jag bjöd på glögg och lussebullar. Sen pyntade vi granen och snackade skit.
Jag fick nått ryck och städade hela lägenheten, rensade & sorterade bland saker och hittade saker jag trodde jag tappat bort. Sen var de dags för de veganska julbordet på caféet.
Så man fick sin sociala söndag ändå, trots att "tonåringarna" var asbakis och mest sov ruset av sig.

Själv har jag glömt hur det är att vara full. Antagligen lika bra det. Man kanske skulle satsa på att bli straight edge?

Silverstein

Sjukt grym spelning igår!
2 förband som knappast var att hurra för, den ena hette The Vincent Black Shadow men de andra bandet missade jag helt namnet på...
Det var längesen jag kände mig så gammal på en spelning. Hade jag inte vetat att åldergränsen låg på 18 så hade jag gissat medelålder på ungefär 15-16.
Ett särskilt hyttande med näven till de omogna tonåringarna som stod och hällde öl på folk från balkongen, jävla snorungar! Det var nog tur för dom att de 2 galna sxe-pojkarna som stod bredvid mig inte hittade dom...

Jag o Anna hookade upp med Linus o Tina, som nog hade hållt igång ett bra tag. Haha.
(linus i vingligt tillstånd kan vara kul)
Det var duktigt med röjj under det 2a förbandet, med lite olika sorters moshing och "slagsmål" och tempot var på topp när Silverstein tog över scenen...
Det var en underbar känsla redan genom introt och de spelade nog de flesta av mina favoriter iaf.

Topp 5 Silverstein:
1.Smile In Your Slepp
2.My Heroine
3.Smashed To Pieces
4.My Sword vs. Your Dagger
5.When Broken Is Easily Fixed

Anna fick sin Silverstein-tisha och nog var vi nöjda när vi gick hem med ömma fötter, halvt döva o med diverse blåmärken.

Status: trött

Jag tittade just ut genom mitt fönster och funderar över varför det aldrig är snö i december.
Inte i Göteborg i alla fall.

Efter en enormt påfrestande hemresa igår så kunde jag slappna av hemma i mitt rum igen.
Borta bra/roligt/ball osv men hemma är nog fan alltid bäst.
Däremot tog de knappt nån timme förrän jag var rastlös igen....rastlös och trött är två återkommande, kanske snart bestående, sinnesstämningar. Jag antar att det hör till såhär i slutskedet.

Resten av helgen i Malmö tillbringades på diverse ställen.
Jag missade ett vernissage som tydligen inte var så ball ändå, prioriteten var ju Vegomässan och sjukt mycket folk tänkte nog samma... det slutade med att jag missade de få saker jag ställt in mig på (föredrag o liknande) och besökte mässans sista timme. Där hittade jag mängder av gamla vänner och bekanta, lite smått nostalgi och en massa småprat.
Debaser hade soulkväll senare på kvällen, gratis innan 22, och dit gick vi en sväng. Fräckt ställe, fräsch inredning och okej priser... men vafan, Möllan har förvandlats till ett mini-söder och det mina vänner är inget positivt.
Anneli var iaf snapspackad när hon dök upp och gjorde diverse roliga uttalanden, t.ex. var hon väldigt upprörd över att vissa julsånger och texterna i dom och så gjorde hon några roliga partytrick som slutade med att jag och Tove fick öl i håret. Haha.
I söndags lunchade jag med Lisa, sen pågick halva dagen i ett enda stort maratonfikande...jag träffade på resterande mängd av gamla vänner och bekanta och i ett svagt ögonblick funderade jag på huruvida man skulle flytta ner igen eller inte.
Jag skulle inte tro de. Fortfarande kan jag komma ihåg varför jag flyttade och hur lång tid det tog för mig att faktiskt flytta från allt.
Uppdateringar i skvaller/händelser/nyheter och lite mys med Hanna, sedan var det dags för det årliga pepparkakshusbakandet. Årets tema var Ungdomshuset och nog blev det roligt likt det hela.

Det var fett värt med semester och förhoppningsvis ska en av mina tatueringskompisar flytta hit snart.
Ikväll är det så dags för spelning på Sticky: Silverstein.


Morning glory

Nu befinner jag mig långt söderut, dvs skåne.
I torsdags drog jag iväg till min mor för att vila upp mig lite och träffa familjen, de var trevligt och efter en tacosmiddag och tv-kväll så var jag helt slut.
Katten har blivit tjock.
Det såg sjukt roligt ut. Min mor sade att allt inte var fetma, utan att de även var vinterpäls. Haha. Okej, vi får väl se...
Hurtigt uppe fredag morgon (min mor alltså, inte jag) började hon förbereda julbaket.
Lussekatter som är gudomliga och knäck som smälter i munnen.
Jag kan inte direkt påstå att jag hjälpte till särskilt mycket, men jag provsmakade iaf. Hehe.
Vi lyckades iaf enas om och boka kommande sommarens semester: 1 vecka på Gotland.
Där har vi nog inte varit sen jag var typ 5 (?), de kostar ju en del men å andra sidan så har man ju ett halvår på sig ungefär att spara de pengar som behövs.

Nöjd och glad i hågen åkte jag vidare till Malmö igår eftermiddag.
Mötte uppe med Tove och softade i lägenheten medan vi väntade på att Anders skulle sluta jobba.
Vi uppdaterad varandra på skvallret som fanns och sedan drog vi ut på krogen...
Manne och Annelie dök upp och de var en lagom lugn tillställning.
Jag råkade dock klaga på att Anders aldrig såg "normal" ut på någon bild han någonsin fastnat på, varpå Manne gav mig dissen:
"Det är väl inte så konstigt, när du är lika långsam som min mamma på att fotografera."
Hahahaha.
Ja de var en rolig kväll och slutade med att jag sprang på Björn som påminnde mig om vad jag inte skulle missa med helgen.

Så idag blir det shopping med Tove, besöka Vegomässan och ett vernissage och äta middag med XmorganX.
Väntar även på att Martin ska ringa om huruvida han kommer hit från Helsingborg idag eller inte.
Imorgon är det även dags för det beryktade pepparkaksbakandet med temat Årets Händelse.
Återkommer...

Arbetsfri = rastlös = nya hobbys?

Min nya hobby: att ta med min laptop med mobilt bredband ner på stan och fika.
Just nu sitter jag på min favoritplats på Condecco och ska snart hämta mina stackars katz som har nöjet att bli av med sina fertila jag as we speak...

Det känns ju underligt att jag inte ska jobba förrän någon gång år 2009, även om ett barn onekligen innebär en jävla massa jobb (citat från en nybliven mamma jag känner). Men fram tills ungen bestämmer sig för att de e dags att komma ut så måste jag självfallet ha något att göra.
Hobby nr.1: Shoppa
Hobby nr.2: Festa
Hobby nr.3: 15 minutes of Fame (haha)
Hobby nr.4: Måla/homeslacking/hänga/fika

Hur jag orkar? Det e de ingen som vet. (för de gör jag knappt)

Jag började min arbetsfria period i fredags med att gå ut på stan med charly och shoppa. Charly har minst sagt god smak på skor, varav vi köpte ett varsitt par "stövlar" på Karltex. Mina heeelt faboulösa svarta Lacoste och hennes svarta Nike i skinn.
Sedan började jakten på byxor.
När man är gravid så finns det faktiskt en stor marknad på kläder, dock envisas ungefär alla affärer med att sälja byxor med en sorts stödstrumpa för magen. Självfallet har jag redan ett par sådana och tänker inte köpa ett par till.
Förgäves prövade jag stora storlekar på Cheap Monday/Weekdays, vilket bara gjorde att jag blev väldigt irriterad.
Då kom jag på att Natta sagt något om MaMa-kläder på TopShop.
"Det skadar ju inte att titta iaf" sa jag och så vandrade vi iväg.
Och där fanns dom. Sååå otroligt sköna jeans (699 kr från MoTo) som nu finns i mina ägor.
Efter de 2 mycket inspirerande inköpen var jag helt slut och bestämde mig för att åka hem och vila innan de var dags att åka på födelsedagsfest hos min f.d. svåger.

To be continued....

RSS 2.0